Înfiinţată în 1992, acum 27 de ani, în urma unui parteneriat cultural între orasele Mangalia și Charleville-Mezieres, Biblioteca Franceză « Arthur Rimbaud » vă pune la dispozitie o colectie unica de cărți  în limba franceză.

Ea vă deschide ușile pentru o calătorie în cultura franceză. Totalizând un numar de cca 15.000 de volume, este considerată că unică bibliotecă din România.

Publicul se pot bucura de lectura în spatiul dedicat, dar și cu posibilitate de a le imprumuta la domiciliul sub anumite condiții.

Cei mici vor gasi un spațiu unic cu cărți Pop-Up, cărți senzoriale și benzi desenate – peste 30 de serii, precum Asterix, Gaston Lagaffe, Boule et Bill, toate acestea pe lângă literatură pentru copii ( Pomelo, Ratus, Saint-Exupery, Pagnol,…).

Marii scriitori ai Franței sunt accesibili prin intermediul volumelor de literatura clasică (poezie, romane, teatru,etc.) și de specialitate ( istorie, artă, muzică, medicină ).  

Pe lângă împrumuturile și parteneriatele școlare din Mangalia, se propun activități diverse gratuite în limba franceză : cursuri de conversatie pentru copii, ateliere creative, prezentare de carte, toate acestea avand ca scop sa prezentam cultură și literatura franceză!

Având un format de lecție interactivă, atelierele își propun să apropie publicul de bibliotecă, să le ofere posibilitatea de a trăi experienţe educative şi sa descopere cititul intr-un mod placut folosind audiobook-urile ca suport media.

Pentru cititori în căutarea adevarată esenţei a culturii franceze, Biblioteca Franceză că obiectiv cultural în Mangalia, vă ramâne dispoziție.