BIBLIOTECA MUNICIPALA

MANGALIA

 

 

ACTIVITATI  IN  LUNA  MAI  2019

 

 

15 Mai  ,,O zi dedicata lecturii” – activitate cultural-educativa, in parteneriat cu Liceul Teoretic “Callatis”.  Prof. Marcu Peghi  a fost coordonatorul activitatii.  Invitati au fost:  prof. Ninu Emil Corneliu, prof. Sachir Urfet, bibliotecar Marine Le Jeune,  Lacatus Antonina, Lacatus Andrei si Lacatus Anastasia. Ne-a fost alaturi si reprezentanta Directiei Cultura si Sport Mangalia, Cucu Eliza, dir. de departament.

Elevii au citit in diverse limbi: franceza, engleza, turca, spaniola, norvegiana, rusa si romana. Elevii Lacatus Andrei si Lacatus Anastasia au cantat cantece rusesti, iar mama lor, Lacatus Antonina a citit in limba rusa.  Profesoara Marcu Peghi a subliniat importanta lecturii in viata de elev iar profesorul Ninu Emil Corneliu a mentionat tehnicile lecturii si a citit un fragment din ultima carte scrisa, pe care urma sa o lanseze.

S-au realizat expozitii tematice de carte. Una in conformitate cu activitatea  desfasurata in parteneriat, precum si o expozitie de carte cu sarbatoritul zilei,

“Nicolae  Grigorescu – 181 de ani de la nastere”.

 

30  mai –  Grupa Mare-,, Iepurasii”, de la Gradinita  P.P. Nr.3, MangaliA, coordonati de prof. inv. prescolar  Barbu-Florescu Doina si Gadiuta Teodora, au vizitat biblioteca.  Actiunea a constat in:

*Prezentarea bibliotecii, viitorilor scolari;

* Prezentarea unei expozitii de carte adecvate varstei lor;

*Lecturarea unor povesti;

* Invatarea  prin  joaca a ceea ce inseamna biblioteca;

* Imprumut de carte, la sfarsitul activitatii.