BIBLIOTECA MUNICIPALA

MANGALIA

 

 

ACTIVITATI  IANUARIE  2019

 

 

 

15 Ianuarie 2015 – ,,Ziua Culturii Nationale”. La biblioteca a avut loc o lansare de carte a d-nei profesor de lb. romana, Alina Florica. Au participat elevi de la Scoala Gimnaziala Sf. Andrei si parinti. Invitata a fost d-na Ana Ardeleanu, membra a Clubului de Arte ,,Solteris”Mangalia. Biblioteca a pregatit o expozitie tematica si o proiectie despre viata poetului nepereche, Mihai Eminescu, aniversat in aceasta zi.

 

Tot in aceasta zi, in cadrul activitatii ,,Eminescu si copiii”, conform parteneriatului,  biblioteca a primit vizita grupei ,,Iepurasii”de la Gradinita P.P. Nr. 3 Mangalia. Copiii au prezentat un scurt program artistic dedicat sarbatoritului zilei. Bibliotecarele au prezentat biblioteca si modul de imprumut, dupa care copiii au rasfoit cu placeer cartile pregatite pentru ei de catre gazde.

 

23 ianuarie 2019, in cinstea zilei de 24 Ianuarie, ,,Mica Unire”,  biblioteca a organizat o activitate in colaborare cu profesori si elevi ai Scolii Gimnaziale Sf. Andrei. S-a facut o evocare istorica de catre prof. de istorie Ragusila Ionut, apoi, prof. de religie Ionita Gabriela a subliniat rolul bisericii in contextual istoric. S-a continuat cu un montaj literar sustinut de elevi coordonati de prof. de istorie Sandu Roxana. Bibliotecarele au realizat si au prezentat o expozitie ce reflecta unirea in literatura de specialitate.