BIBLIOTECA MUNICIPALA

MANGALIA

 

 

 

ACTIVITATI  IN  LUNA  IUNIE  2019

 

 

 

06 IUNIE 2019  –  ,,INALTAREA DOMNULUI”

–   ,,ZIUA EROILOR”

Cu ocazia celor doua sarbatori, Biblioteca Municipala Mangalia a organizat  expozitii tematice.

De asemenea, in aceeasi zi, in parteneriat cu Liceul Teoretic Callatis (prof. Marcu Peghi)  si Asociatia ,,Cultul Eroilor”(prof. Ninu Corneliu), biblioteca a gazduit o intalnire intre elevi ai Liceului Teoretic Callatis si un grup de elevi, profesori si parinti din Republica Moldova.  Gazdele au prezentat biblioteca si actiunile ei si apoi au intretinut discutii libere impreuna cu musafirii. . Separat, elevii si-au impartasit din experientele proprii. ( Fotografiile concludente le vom recupera ulterior).

 

Sambata, 08.06.2019,  a avut loc, in cadrul bibliotecii, o activitate comuna cu Biblioteca Franceza ,,Arthur Rimbaud” Mangalia.  Manifestarea a fost inscrisa in cadrul ,,SALONULUI INTERNATIONAL DE BANDA DESENATA”, editia a 26-a si a constat in prezentarea unei expozitii de benzi desenate si realizarea unui atelier de creatie. Pe langa ,,Sezatoare Mangalia”care este prezenta in fiecare sambata la biblioteca, au mai participat turisti  si locuitori ai Mangaliei.

 

24 iunie 2019  –  ,,ZIUA IEI ROMANESTI”

–  ,SANZIENELE. DRAGAICA”

Cu ocazia celor doua sarbatori, Biblioteca Municipala Mangalia a realizat   expozitii tematice si  montaje video  destinate publicului larg.   Activitatea a avut loc sambata,                   22 iunie 2019, in colaborare cu ,,Sezatoare Mangalia”.  Au mai participat:  prof. Adina Lozinschi, care ne-a prezentat un frumos costum lipovenesc, o doamna tataroaica care a prezentat un costum tataresc vechi de 100 de ani, sotii Lacatus cu copiii, care au cantat si au incantat prin costumele populare purtate, turisti si locuitori ai orasului.

 

29 IUNIE – ,,ZIUA DUNARII”. Sarbatoarea a fost marcata vineri, 28 iunie, cand au fost invitati la o masa rotunda profesorii:  Marcu Peghi,  Ninu Emil Corneliu,  Ivanov Ana, Creteanu Maria, educator Lacatus Antonina, Branzoi Maria  s.a.  Biblioteca a pregatit o expozitie de lucrari cu si despre marele fluviu, reflectate in literature, istorie si arta.  De asemenea au avut loc dezbateri si lecturi sustinute de catre gazde si invitati, pe fondul unor proiectii video si auditii muzicale tematice.

 

 

 

 

 

 

Sari la conținut